Sürgülü Cam Balkon

Birçok alanda kullanılan sürgülü cam balkon sistemleri, kullanım kolaylığı sağladıkları için en çok tercih edilen cam çeşitlerindendir. Sürgülü cam balkon sistemleri yarım olarak ve bütün cephe olarak iki şekilde tatbik edilebilmektedirler. İki bölümden oluşan bu sistem camlar temizlik kolaylığı da sağlamaktadırlar.

Evlerde, işyerlerinde ve diğer bütün yapılarda kullanılabilen sürgülü cam balkon çeşitleri, estetik görünümlerinin yanı sıra, uygulandıkları mekânlara ferah bir hava vermektedirler. Diğer adı sürme cam balkon olan sürgülü cam balkon sistemleri birçok avantaja sahip bulunmaktadır.

Sistemin Özellikleri Nelerdir?

Balkonlarda, iç ve dış mekânlarda tatbik edilebilen sürgülü cam balkon sistemleri, 5 ya da 3 adet raylı sistemden oluşmaktadır. Profil sistemlerinde kullanılan kanat camların sayısı, isteğe göre belirlenebilmektedir. sürme cam balkon sistemlerinin tasarımları, ara kapakların ve fitillerin cam kanatlar açılırken ve kapatılırken, birbirlerini çekmesi şeklinde oluşturulmuştur.

Sürgülü cam balkon sistemlerinde, maksimum yükseklik 3 metre, cam kanatlarının açıklığı ise maksimum 1,2 metre olmaktadır. Sürgülü cam balkon sistemlerinin profillerinde kullanılan bütün malzemeler, paslanmaz metalden imal edilmektedir. Sistemde kullanılan camlar ise en fazla 8 milimetrelik temperli camlardır.

Sürmeli cam balkon sistemlerinde kullanılan temperli camlar normal camlara göre daha dayanıklı olmaktadırlar. Cam temperleme işlemi özel ısıtma teknikleri ile yapılmakta olup, yüksek sıcaklıklarda ısıtılan camların, aniden sıcaklık düşürülerek, soğutulması yöntemi ile imal edilmektedirler. Bu camlar, herhangi bir darbe alma durumlarında patlama yapmadan küçük parçalara ayrılmamaktadırlar. Aynı zamanda ısıya dayanıklı olan temperli camlar, cam balkon sistemlerinin tümünde kullanılmaktadır.

Sürgülü cam balkon sistemlerinde, kapaklar ve aksesuarlar siyah, beyaz ya da gri olabilmektedir. Cam renklerinde birçok renk seçeneği bulunmakta olup, en sık tercih edilen renkler ise şeffaf, füme, mavi, yeşil ve bronz renkleri olmaktadır. Beyaz, bronz, siyah, eloksal, altın meşe, gri ve ahşap tonları ise profillerde kullanılan renkler olmaktadır.

Sürgülü cam balkon sistemlerinde kayar halde olan cam paneller, her yöne olmak üzere tek ya da toplu olarak toplanabilmektedir. Alttan kayan bir sisteme sahip olan sürgülü cam balkon çeşitlerinin üstünde ki ve altında ki tekerlek aksamları, sessiz ve konforlu bir kullanım sağlayacak şekilde dizayn edilmiştir.

Sürgülü cam balkon sistemlerinde profiller çerçeveli olup, kayma özelliklerine sahiptirler. Profil sistemleri sağa ve sola dönecek şekilde tasarlanmıştır. Cam kanatlar arzuya göre içe doğru, dışa doğru ya da her iki yöne de katlanabilir özelliktedirler. Sürgülü cam balkon çeşitlerinde camlar arasındaki boşluklar, alüminyum fitiller ile ortadan kaldırılmıştır. Uygulandığı yüzeylerde ki zeminlerdeki bozukluklar ayar profilleri ile ortadan kaldırılma olanağına sahiptirler.

Cam kanatlar arasında bulunan 3 ila 5 milimetre arasındaki boşluklar bulunmakta olup, isteğe bağlı olarak bu boşluklar PVC fitillerle ortadan kaldırılmaktadırlar. Üst ve alt profillerde iç ve dış taraflar fırça contalarla sabitlenmiştir. Alt ve üstte kullanılan bu contalar cam kanatlara değil, cam kanat profillerine sabitlenmiş durumdadır.

Sürgülü cam balkon çeşitlerinde,  havalandırma sistemleri bütün modellerde uygulanmaktadır. Profil sistemlerinde kullanılan bütün aksesuarlar görünmeyecek şekilde monte edilmiştir. Tamamen paslanmaz malzemelerden oluşan profiller, emniyet açısından da en üst kalitede olmaktadırlar.

Sürgülü cam balkon sistemlerinde içten kilitleme ve açma seçenekleri olup, aynı zamanda döndürülebilir kilit çeşitleriyle, açma ve kilitleme imkânları bulunmaktadır.

Sürgülü cam balkon çeşitlerinde cam kanatlar, ikişer adet alt tekerlekle, yatay olarak hareket edecek şekilde tasarlanmıştır. Alt hareket sistemlerine üstün kalitede rulmanlar takılmıştır. Sürgülü cam balkon sistemlerinde kanat profilleri sıcak ve soğuğa dayanaklı olacak şekilde üretilmiş olup, düşük aşınma oranları ile uzun ömürlüdürler.

Sürgülü cam balkon sistemlerinde kullanılan camlar temperli olup, bu cam kanatlar gizli vidalar ile özel yapıştırıcılar ile kanat profillerine sabitlenmiştir. Bu cam bölmelerin tasarımları rahatlıkla yer değiştirme özelliklerine sahip olup, temizlik açısından da büyük kolaylık sağlamaktadırlar.

Sistemin Avantajları Nelerdir?

Sürgülü cam balkon sistemleri, tatbik edildikleri alanları kötü hava koşullardan, tozlardan ve gürültüden korumaktadır. Aynı zamanda uygulandıkları alanlarda, dış etkenlerin bütün olumsuz sonuçlarından koruyarak, ekstra hijyene kavuşmasını sağlamaktadırlar.

Sürgülü cam sistemleri kuruldukları alanlarda ses, su ve ısı yalıtımları gerçekleştirmektedirler. Sürgülü olan cam kanatları sayesinde temizlikleri çok kolay olmaktadır. Sürgülü cam sistemleri pastane, ev, işyerleri, otel, restoran ve mağazalar gibi benzeri yerlerde ilaveten yaşama alanları oluşturmaktadırlar.

Tatbik edildikleri mekânların şık bir görünüme ulaşmalarını ve satış fiyatlarının artmasını sağlamaktadırlar. Sürgülü cam sistemleri üstün bir sızdırmazlık özelliğine sahiptirler. Bu nedenle yoğun geçen kış koşullarında, rüzgârlı, karlı ve yağmurlu günlerde kullanılmaya müsaittirler.

Sürgülü cam balkon sistemleri ısı kayıplarının önüne geçerek kış aylarında tasarruf edilmesini sağlamaktadırlar. Aynı zamanda dış ortamdan gelen sesleri ve gürültüleri önleyerek huzurlu bir ortam oluşmasını kolaylaştırmaktadırlar.

Sürmeli cam balkon sistemleri

Sürmeli cam balkon sistemleri yaşam alanlarının genişlemesini sağlayarak, her mevsim kullanıma açık hale getirmektedirler. Zamanla normal balkonlarda oluşan yıpranmaları önleyerek, alanların kullanım ömürlerini artırmaktadırlar. Sürmeli cam balkon sistemleri çocuklar ve evde beslenen evcil hayvanlar için güvenli alanların oluşmasını sağlamaktadırlar.

Kısıtlı alanların büyümesini sağlayan sürmeli cam balkon sistemleri, yer kayıplarını ortadan kaldırarak ekstra yaşama alanlarını oluşmaktadır. 3 ya da 5 raylı sistemle oluşturulabilen sürme cam balkon çeşitleri her türlü alanda tatbik edilebilme imkânı tanımaktadır.

Sürmeli cam balkon sistemleri su ve hava sızdırmaz özel fırçalardan oluşan contaları sayesinde uygulandığı alanlarda ve mekânlarda üst düzeyde konfor sağlamaktadır. Sürmeli cam balkon sistemleri arzuya bağlı olarak eşikli ya da eşiksiz olarak da tatbik edilebilmektedirler. Eşikli profiller insan geçişlerinin çok olduğu alanlarda tercih edilmezken, bu alanlarda ince eşiksiz profil sistemleri kullanılmaktadır. Eşikli profiller ise evlerde daha çok tercih edilmektedirler.

Ürünlerimiz ve hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.